5 Tiny House Plattegronden voor Inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor jouw tiny house? Dan zit je hier goed! Ik heb namelijk 5 plattegronden voor tiny houses uitgezocht en er zitten een paar tussen die gratis zijn! Je kunt ze helemaal overnemen en nabouwen, maar je kunt er ook inspiratie uit op doen en het je eigen maken. De keuze ligt bij jou. ?

Wil je meer te weten komen over wat een tiny house is?  Klik dan hier, in dit artikel vertellen we precies wat een tiny house is en wat het zo uniek maakt!

 

1. Ana White’s Tiny House Plattegrond

Ana White Tiny HouseAna White Tiny House Interieur

Dit tiny house is ontworpen door Ana White en haar plan is gratis te downloaden. Hij heeft een moderne uitstraling van buiten en dat vind ik echt mooi. Het interieur van dit huisje is ook erg modern en heeft een rustieke vibe. De houten details maken het huis echt compleet, zoals op de keukenkastjes en de planken aan de muur. Het is mooi strak ingericht en het ziet er netjes uit.

Als het gaat om grootte vind ik deze tiny house perfect, hij is namelijk niet te groot, maar ook niet te klein. Je hebt voldoende ruimte om vrij te kunnen bewegen en ook is er voldoende opbergruimte. Zoals op de foto te zien is, is het plafond in het midden iets hoger. Doordat het plafond relatief hoog is, lijkt het groter dan dat het eigenlijk is.

Het plan is geschikt voor op een trailer,  dit maakt het makkelijk om te verplaatsen en dit lijkt mij persoonlijk erg handig. Want dan ben je niet gebonden aan één plek.

Het is in Nederland helaas (nu nog wel) zo dat je niet zomaar overal mag staan met je tiny house en het ook niet zomaar mag bouwen. Daarom lijkt mij een tiny house op wielen ideaal.

Klik hier om deze tiny house plattegrond van Ana White gratis te downloaden. Het plan is inclusief diagrammen, bouwinstructies, gekleurde foto’s en zelfs een video.

Ana White Tiny House Plattegrond

 

2. The Minim Tiny House Plattegrond

Minim Tiny House InterieurDit huisje is mijn persoonlijke favoriet. Het heeft een moderne uitstraling en er is goed nagedacht over de technieken en het gemak in het huis. Deze tiny house heeft dan ook drie designprijzen gewonnen van het American Institue of Architects en dat vind ik helemaal terecht.

Dit tiny house heeft geen loft en geen muren, maar wel een hoog plafond. Een hoog plafond geeft ruimte en dit vind ik een groot pluspunt. Het huisje heeft een groot uitschuifbaar bed, dit is ideaal omdat je dan meer ruimte overhoudt voor andere dingen. Daarnaast is er een groot filmscherm die je kunt ‘opbergen’.

De bank heeft 5 zitplaatsen en kan worden veranderd in een logeerbed. De badkamer is klein, maar het heeft wel alles.

In het bouwplan geven ze de mogelijkheid om het huis helemaal off-grid te maken met een zonnepaneel, accubank, propaan haard en het opvangen en opslaan van regenwater.

Helaas is het plan van dit tiny house niet gratis, maar je kunt hier wel inspiratie uit halen voor je eigen plan. Vooral de handige technieken, zoals het uitschuifbare bed en de televisie zijn erg goed gevonden.

Klik hier om deze tiny house plattegrond te kopen.

Minim Tiny House Plattegrond

 

3. Bohemian Tiny House Plattegrond

Bohemian Tiny HouseDit tiny house komt af van smallhousecatalog.com. Hij heeft de naam Bohemian gekregen en was in 2014 ontworpen voor een client. Na dat dit ontwerp te koop gezet werd, was het voor 24 uur gratis te downloaden voor de abonnees. Helaas is dat nu niet meer het geval, er is wel een gratis study plan beschikbaar.

Dit huisje is voor mijn gevoel nog aardig groot, en ook ruim van binnen. Ik vind dat dit tiny house, een moderne uitstraling heeft en de ramen vind ik ook erg mooi omdat ze lang en groot zijn. Dit maakt een tiny house compleet voor mij.

Zoals op de plattegrond te zien is, heeft dit huis een loft voor de slaapruimte. Deze loft zit boven de ‘woonkamer’ en heeft zicht op de keuken.

Zelf ben ik niet echt een fan van zo’n loft, ik heb liever mijn slaapkamer op de ‘begane’ grond. Ik vind het namelijk verschrikkelijk om een trap af te moeten wanneer ik bijvoorbeeld even snel naar de wc moet als ik ’s nachts wakker word.

Er zijn geen foto’s zijn van het eindresultaat, wat ik jammer vind. Ik ben wel erg benieuwd naar hoe het van binnen uiteindelijk geworden is en wat voor interieurstijl gebruikt is. Ik denk in de stijl van Bohemien, maar weet het niet zeker… 😛

Klik hier om deze tiny house plattegrond te kopen.

Bohemian Tiny House Plattegrond

 

4. A-522 Tiny House Plattegrond

Het plan van dit tiny house komt van Recreational Resort Cottages and Cabins. Deze tiny house bewijst dat er niet veel ruimte nodig is om groot te kunnen leven.

Door het hoge plafond lijkt het groter en voelt het open en luchtig aan. Ook heeft het huisje veel ramen, hierdoor komt er veel natuurlijke licht binnen en heb je overdag geen lampen nodig.

Dit huisje heeft geen loft, maar een slaapkamer op de begane grond naast de badkamer. De slaapkamer is groot genoeg voor een kingsize bed en een kledingkast.

Ik vind dat dit huisje praktisch verdeeld is in ruimtes, er is voldoende ruimte om vrij te bewegen en je hebt veel opbergruimte.

Het interieur vind ik een stuk minder, omdat het een beetje ouderwets is en ik meer van de moderne inrichting hou. Maar het gaat om de plattegrond en niet om het interieur. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe je het inricht en welk interieur je hierbij gebruikt!

Tiny House Plattegrond A-522

 

5. Tern Island Tiny House Plattegrond

Tern Island Tiny House ModernVan alle tiny houses die ik in dit artikel heb gezet, is dit de grootste. Kijk maar eens op de plattegrond. Er is een complete keuken, een eethoekje met vier stoelen en een loft met extra slaapruimte. De meeste tiny houses die ik tegengekomen ben, hadden maar twee stoelen omdat er gewoon geen ruimte voor meer was.

Daarnaast is de woonkamer best groot, er is genoeg ruimte voor een vijf-persoons hoekbank of twee kleine banken.

Tenslotte een master-slaapkamer op de begane grond en een loft met nog een bed (dat als logeerkamer gebruikt kan worden) en extra opbergruimte.

Oh en bijna vergeten, de badkamer! Zoals je op de plattegrond kunt zien, is de badkamer best groot. Bijna net zo groot als de keuken, het scheelt misschien 40 cm?

Deze tiny house is ideaal als je het comfort van een normaal huis nog niet wilt opgeven, maar wel graag in een ’tiny’ house wilt wonen.

Klik hier om deze tiny house plattegrond te kopen.

Tiny House Plattegrond Tern Island

Deze plattegronden zijn voornamelijk voor tiny houses in Amerika, maar ze kunnen natuurlijk wel in Nederland gebouwd worden.

Wil je een verplaatste tiny house die je achter de auto kunt vervoeren? Let er dan wel op dat je rekening houdt met de afmetingen die in Nederland gelden.

In Amerika mogen ze veel grotere tiny houses achter de auto vervoeren en gelden andere regels.

Geef een reactie