6 DIY-pallet ideeën die iedereen kan bouwen!

Je hebt vast al wel verschillende DIY-ideeën gezien met pallets. Het bouwen van banken tot kasten en wanddecoratie, je kunt het zo gek niet bedenken en dat allemaal met pallets! Naast dat pallets gebruikt kunnen worden voor transport, kun je er zelf ook creatief mee zijn en er mooie dingen mee bouwen voor in of buiten jouw (tiny house) huis. We zien steeds meer creatieve (woon) decoratie dat zelf is gebouwd en bedacht. In deze blog vertellen wij jou over 6 leuke DIY-ideeën die je kunt doen met pallets!

1. Loungebanken

Wie wil er nou niet lekker kunnen chillen op een comfortabele loungebank? Met enkele pallets kun je jouw eigen loungebank maken en inrichten. Het voordeel hieraan is dat je zelf kan bepalen hoe hoog en groot de bank wordt. Hoe groter en hoger de bank, des te meer pallets je nodig zult hebben. Hieronder zie je aantal verschillende foto’s van loungebanken die zijn gemaakt van pallets.

 

2. Wanddecoratie

Het decoreren van een ruimte bepaalt vaak de sfeer. Dit kun je doen door staande decoratie te gebruiken of wand/muur decoratie. Naast dat je de pallets ook kunt gebruiken voor het bouwen van meubels, kun je het ook gebruiken als ”echte” decoratie. Door enkele planken weg te halen creëer je meer ruimte. Voor een speelser effect zou je ervoor kunnen kiezen om enkele dunnere latjes er tussen of achter de pallet plaatsen. Plaats een paar leuke lichtjes/kaarshouders en je bent klaar!

3. Pallet bureau

Zoals al eerder benoemd kun je met pallets erg veel leuke dingen maken. Wat dacht je van een bureau? Er zijn verschillende manieren om zo een pallet bureau te bouwen. Zo zou je van de pallets een bureau blad kunnen maken of leuke opbergkastjes. Ook hier is er veel mogelijk. Op Pinterest zijn er genoeg leuke ideeën te vinden. Dus mocht je inspiratieloos raken, dan is Pinterest “the place” om inspiratie op doen.

4. Bed

Misschien ben je dit pallet idee al wel eens tegen gekomen: een bed gemaakt van pallets! Een van de makkelijkste DIY-projecten die je met pallets kunt doen. Je hebt simpel weg alleen een paar pallets nodig om je matras op te leggen. Mocht je een hoger bed willen, dan zou je eventueel meerdere pallets op elkaar kunnen leggen en deze aan elkaar vast kunnen maken.

5. Salontafels

Een ander makkelijk pallet DIY-idee is het maken van een salontafel. Stapel 2 á 3 pallets op elkaar, timmer de bovenkant dicht met hout en je bent klaar! Vind je het handig of belangrijk om de tafel makkelijk te verplaatsen? Dan kun je er altijd wieltjes onder zetten.

 6. Fietsenrek

Nederland is echt een fietsland, het volgende idee kan dus natuurlijk niet ontbreken in onze lijst! Zo kun je een eigen fietsenrek maken van pallets, hoe handig is dit?! Op deze manier kun je makkelijk meerdere fietsen kwijt en vallen ze minder snel om.

Creatief zijn op een andere manier!

Naast pallet DIY-projecten, zijn er nog vele andere leuke DIY doe-het-zelf ideeën.
Tip: wil je nou graag iets anders bouwen in deze Corona tijd? Of heb je hulp nodig bij het bouwen van jouw eigen creatie? Dan kun je altijd een kijkje nemen op Freds Bouwtekeningen. Hier kun je een bouwtekening aanvragen voor jouw doe-het-zelf project!

Geef een reactie