Top 10 speciale opbergruimtes in een Tiny house!

Je zou misschien denken; “heel leuk dat klein wonen, maar waar kan ik al mijn spullen kwijt?” In dit artikel lees je meer over onze top 10 speciale opbergruimtes voor Tiny Houses.

1.   Opbergruimte in de trap

Een van de meest bekende en gebruikte opberg ideeën voor in een Tiny house is de trap. In een Tiny house wordt vaak de trap gebruikt als opbergkast. Hier worden vakken in gemaakt waar je de spullen in kwijt kan. Zo zijn er verschillende manieren om dit vorm te geven. Dit kan met deurtjes, lades of gewoon open vakken. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld je koelkast, was- en droogmachine, oven of magnetron in de trap verwerkt. Dit is ook een handige manier om zo grote meubels kwijt te kunnen in een kleine ruimte.

2.   Opbergruimte in de bank!

Een ander idee voor opbergruimte is de bank. In Tiny Houses zie je vaak dat er opbergruimte wordt gemaakt onder de bank. Dit kan op verschillende manieren, door te werken met uitschuiflades, manden en/of bakken, kisten en ga zo maar door. Het makkelijke van deze opberg plek is dat je de opbergruimte zelf kan vormgeven, zodat het aansluit bij de rest van je interieur!

3.   Dubbele uitschuiflades

Natuurlijk kennen we allemaal de wel bekende uitschuif lades. Erg handig die uitschuiflades, maar er is een mogelijkheid om nog meer spullen kwijt te kunnen. Veel Tiny house bewoners maken namelijk gebruik van dubbele uitschuiflades. Zo kun je bijvoorbeeld bij een verdieping meerdere uitschuiflades aan elkaar vast maken. Daarmee kun je de hele ruimte onder de verdieping benutten als opbergruimte. Als je iets nodig hebt, kun je er makkelijk bij.

4.   Opbergruimte onder de vloer!

Naast kastjes en handige uitschuiflades kan er ook een opbergruimte worden gecreëerd onder de vloer. Door luiken in de grond te maken, kun je nog meer spullen kwijt. Dit kun je doen in verschillende gedeeltes van je huis, bijvoorbeeld bij het zitgedeelte, gangpad van de keuken, de ingang, badkamer etc. Een groot voordeel hiervan is dat het bijna niet opvalt!

5.   Opklapbare tafels

Een ander ding waar je tegen aan kan lopen bij een Tiny house, is de eettafel. Vooral als je met meerdere mensen in een Tiny house bent, kun je denken “Hoe kan ik met iedereen aan tafel zitten?” Je gebruikt de eettafel vaak niet alleen om te eten, maar ook om bijvoorbeeld spelletjes te spelen met elkaar, voor je werk werken of voor je visite.

Een handige tip is een in-of- uitklapbare tafel. Dit kan natuurlijk als meubel, maar omdat je bij een Tiny house niet veel ruimte hebt, zijn er ook tafels die je in kunt klappen tegen de muur. Het voordeel van inklapbare tafels tegen de muur, is dat je in de muur nog meer opbergruimte kan creëren. Ook zit het verder niet in de weg en is het vaak makkelijk uit te vouwen.

6.   Schuiflades in de plinten van de keuken!

Naast de bekende uitschuiflades kennen we ook schuiflades die gemaakt zijn in de plinten van de keuken, dit wordt ook wel een “toe-kick drawer” genoemd. Zeker met een Tiny house kunnen deze schuiflades erg handig zijn.

7.   Ruimte besparen door je spullen te hangen!

Om nog meer ruimte te besparen kun je ook zoveel mogelijk dingen ophangen. Dit bespaart ruimte! Zo kun je bijvoorbeeld in de keuken pannen, mokken en/of keukengerei aan de muur hangen. Daarnaast is het hangen van spullen aan de binnenkant van kastjes ook erg handig!

8.   Opbergruimte onder je bed!

Een van de andere plekken waar je opbergruimte kan creëren is bij je slaapplek. Zo zijn er naast nachtkastjes nog meer handige manieren om meer ruimte vrij te maken. Denk eens aan schuiflades of manden onder je bed, een opklapbed met opbergruimte of opbergruimte achter het hoofdgedeelte van je bed.

9.   Andere manieren om een slaapplek te creëren

In een Tiny house is er niet altijd voldoende ruimte voor een (groot) bed. Je zou dan kunnen overwegen om een ‘zwevend’ bed te maken. Een zwevend bed wordt ook wel een plafond bed genoemd. Deze bedden kun je naar het plafond laten stijgen, om zo ruimte vrij te maken. Met een systeem van contragewichten is het bed makkelijk te besturen met een knop of afstandsbediening. Op deze manier kun je het bed naar beneden halen als je gaat slapen en weer omhoog doen als het licht wordt. Het voordeel hiervan is dat je een groot bed kwijt kunt in een kleine ruimte en het niet gelijk zichtbaar is. Is het ‘zwevende’ bed geen optie voor jou? Dan kun je natuurlijk ook een uitklapbaar bed of een bedbank gebruiken om op te slapen.

10.   Handige kledinghangers

En dan onze laatste tip; handige kledinghangers. Door deze kledinghangers te gebruiken kun je meer kleding kwijt in je kledingkast, wie wil dat nou niet? Naast dat je veel meer kleding kwijt kunt, zou je natuurlijk ook handdoeken, strandlakens en vaatdoeken kunnen ophangen!

Geef een reactie