Wat is Minimalisme?

Wat is minimalisme? Minimalisme is een levensstijl waarbij de persoon bewust probeert te zijn bij wat hij of zij echt nodig heeft en overbodige zaken zoveel mogelijk achterwege laat.

Een kijkje in de minimalistische Facebookgroep laat zien dat de levensstijl zich op veel verschillende manieren kan uiten. Sommige mensen nemen afscheid van hun halve kledingkast andere halen hun hele huis leeg en laten alleen de essentiële spullen staan.  Weer anderen minimaliseren niet (alleen) op spullen maar op zaken als Co2 Uitstoot of vriendschappen. (Welke zijn echt van waarde?)

Op onze website zullen wij vooral schrijven hoe minimalisme en het niet kopen van spullen kan bijdragen aan financiële onafhankelijkheid.

Zijn wij (Tamara & Nander) minimalisten? Niet helemaal. We denken net als in het minimalisme goed na of we dingen echt nodig hebben en verkopen dingen die we niet nodig hebben. Maar ons zul je niet kleding zien weggooien van prima kwaliteit om “rust” te scheppen in de kledingkast. Wel geloven we in het kopen van kwalitatief goede kleding die lang meegaat.

Terug naar het woordenboek.