Geld Verdienen Met De Deeleconomie doe je zo

Rij jij de hele dag rondjes met je auto?

Tenzij je chauffeur of pakketbezorger bent is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk nee. Gemiddeld staat een auto 80% van de tijd stil en wordt deze niet gebruikt. 

De deeleconomie in het Engels ook wel de “sharing economy” of de “plaftorm economy”. Gaat er van uit dat wij als mensen veel spullen bezitten die we maar sporadisch gebruiken.

De deeleconomie vandaag de dag is Big business, (denk maar aan Airbnb) en het mooie van de deeleconomie is dat iedereen er aan mee kan doen! Heb je geen auto om te verhuren? Verhuur je huis? Heb je geen eigen huis? Verhuur je fiets!

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een platform waarmee jij vandaag nog geld kunt verdienen met behulp van de deeleconomie!

Alle platformen van de deeleconomie op een rij

In dit artikel zetten alle belangrijke platformen van de deeleconomie op een rij waarmee je geld kunt verdienen. Deze lijst is dus ook nooit 100% af. Mis je er één of heb je een goede tip? Laat het weten in de comments en we voegen deze toe!

Per platform bespreken we hoe het werkt en hoeveel geld je er ongeveer mee kan verdienen.

Deze websites bespreken we:

– SnappCar
– BlablaCar
– Airbnb
– Petbnb
– Thuisafgehaald
– Camptoo

Hoe werkt SnappCar?

Volgens Snappcar.nl staan 8 miljoen auto’s per dag 23 uur stil. Zonde, vinden zij, en wij ook. Dus waarom zou je in de tijd dat je auto stil staat, deze niet verhuren via Snappcar? Zij regelen een uitgebreide verzekering via Allianz, 24 uur per dag pechhulp en een betrouwbare community.

Het doel van Snappcar is om 5 miljoen auto’s minder op de weg te hebben in 2022. Hoe meer auto’s gedeeld worden, hoe minder er natuurlijk nodig zijn. En hoe vaker jij je auto verhuurt, hoe meer jou dat oplevert.

Ook kun je via Snappcar tegen aantrekkelijke prijzen een auto private leasen. Voorwaarde is dan dat je je auto minimaal twee dagen per maand verhuurt. Doe je dit vaker, dan heb je zo de leaseprijs terugverdiend!

Wat levert SnappCar op?

Snappcar heeft een handige tool waarmee je gemakkelijk kunt berekenen wat je auto waard is per dag verhuren. Een kleine auto ligt gauw rond de €35 per dag, een camper zo rond de €65. Hiervan is 80% voor jou, 10% voor Snappcar en 10% voor je extra verzekering.

Je stelt een aantal vrije kilometers in per dag (standaard 100) en voor iedere kilometer die meer gereden wordt ontvang je nog eens €0,12.

Klik hier om precies te zien hoeveel geld jij kunt verdienen. Je vult je kentekenbewijs in en weet direct wat jou auto (ongeveer) gaat opleveren via Snappcar.

 

Hoe werkt BlablaCar?

BlablaCar is een platform voor modern carpoolen. Reis je met de auto maar heb je nog een plekje over? Dan zet je je rit op BlablaCar en voor je het weet heb je een passagier! Scheelt jou in de brandstofkosten en is bovendien wel zo gezellig.

Je kunt gebruik maken van BlablaCar voor lange ritten, zoals van Utrecht naar Parijs, maar ook voor kortere ritten, zoals van Amsterdam naar Rotterdam. Zowel de bestuurder als de passagier hebben een profiel. Daarin kun je omschrijven wie je bent en wat je voorkeuren zijn.

De vier opties die BlablaCar daarvoor geeft zijn muziek, huisdieren, roken en of je graag praat. Daarin kun je precies aangeven wat je wel en niet prettig vindt. Vooral op de langere stukken is het natuurlijk wel fijn als de profielen van bestuurder en passagier matchen. Per rit kun je tevens aangeven hoeveel plekken je vrij hebt.  Ben je makkelijk in de omgang en maakt het je eigenlijk niet veel uit wie er bij je in de auto stapt? Dan kun je ook de optie ‘direct boeken’ aanzetten. Dan hoef je een aanvraag niet eerst te bevestigen.

Wat levert BlablaCar op?

Natuurlijk verschillen de prijzen per rit. BlablaCar helpt je met het bepalen van je prijs. Hun prijsvoorstel is naar hun zeggen gebaseerd op €0,065 per kilometer plus brandstof en afschrijving. Op populaire ritten ligt deze prijs wellicht wat lager, in verband met concurrentie.

Je bent vrij om deze prijzen aan te passen binnen de marges van BlablaCar. Je kunt altijd even kijken naar vergelijkbare ritten en wat andere bestuurders vragen.

Toen ik in Groningen studeerde en dagelijks naar huis reed (in Twente) nam ik geregeld mensen mee via Blablacar. Elke keer dat ik iemand meenam, was de reis voor mij gratis omdat de vergoeding van de passagier de volledige brandstofkosten van mijn auto dekte.

Als ik dus meer dan één persoon had meegenomen dan had ik zelfs aan de rit verdient.

Hoe werkt Airbnb?

Heb je een kamer die je niet of weinig gebruikt? Of ga je zelf op vakantie? Dan kun je (een deel van) je huis verhuren via Airbnb. Het is heel makkelijk: je meldt je aan, specificeert de ruimte die je verhuurt, maakt een advertentie en je bent klaar voor boekingen.

In principe kun je via Airbnb alle soorten slaapplekken verhuren, van een luchtbed of slaapbank in je woonkamer tot een tuinhuis, yurt, windmolen of treinstel. Sinds kort kun je ook evenementen hosten: een city tour, wijnproeverij, fotografieworkshop…

Het fijne van Airbnb hierin is dat je zelf bijna nergens achteraan hoeft. De betaling gaat namelijk compleet via Airbnb en zij bieden een verzekering tot €800.000 voor eventueel opgelopen schade. Ook gaat alle communicatie via het platform.

–Klik hier voor 25 euro gratis Airbnb reistegoed– 

Wat levert Airbnb op?

Wat verhuren via Airbnb oplevert is erg moeilijk te zeggen, omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn. Airbnb zegt zelf dat het gemiddelde tarief per nacht op €68 euro ligt. Maar heb jij een penthouse in hartje Amsterdam of een villa op Ibiza, dan kan dit oplopen tot honderden euro’s per nacht. Verhuur je daarentegen een klein kamertje of alleen een slaapbank, dan ligt je prijs waarschijnlijk weer lager.

Via de link hierboven kom je op de website van Airbnb en hier kun je precies zien wat een huis (in jouw postcode gebied) ongeveer oplevert per maand.

 

Hoe werkt Petbnb?

Petbnb is in principe een moderne uitlaatservice met wat extra’s. Een hondenbezitter laat zijn hond bij jou achter voor een van de volgende opties:

  • Logeren (bij oppas thuis)
  • Dagopvang (bij oppas thuis)
  • Oppas aan huis (bij jou thuis)
  • Uitlaatservice (30min wandeling)
  • Dierenoppas (30min huisbezoek)

Je meldt je aan op de website als oppas, waarbij gevraagd wordt naar jouw ervaring en voorkeuren. Er worden foto’s van jezelf en je woning gevraagd, je identiteit wordt gecontroleerd en er wordt je gevraagd een korte online training te volgen. Na een telefonische intake ben jij klaar om honden onder je hoede te nemen!

Hoe past dit in de deeleconomie? Nou, als je al een hond hebt en daar wandel je toch al twee of drie keer per dag mee, dan kan er vast wel nog een hondje mee. Of twee, drie, vier… Wat je dan deelt is je tijd, aandacht en energie.

Wat levert Petbnb op?

De prijs die je hiervoor vraagt kun je zelf bepalen. Vergelijk het wel even met de diensten die in de buurt worden aangegeven. Heb jij meer ervaring, bijvoorbeeld omdat je een hondenschool runt, dan kunnen je tarieven natuurlijk hoger zijn dan die van een hobbyist. Ook kun je natuurlijk meer vragen als je honden opvangt met een speciale behoefte of als je medicatie kunt toedienen. Al met al ligt de prijs voor een nachtje logeren rond de €20,- en voor een wandeling rond de €10,-.

Hoe werkt Thuisafgehaald?

Als je net als wij standaard voor zes mensen te veel kookt, kun je overwegen je aan te melden op thuisafgehaald.nl. Meld je aan, zet je gerecht online en mensen kunnen bestellen! Alleen nog even bevestigen en je gast komt op de afgesproken tijd zijn of haar eten ophalen. Hoef jij niets weg te gooien (wel zo milieuvriendelijk) en je maakt er iemand anders blij mee.
Thuisafgehaald raadt je aan om een paar dagen van tevoren je gerecht(en) online te zetten zodat je op tijd weet hoe veel porties je nodig hebt. Van tevoren een weekmenu maken is dus wel zo handig, of je maakt gerechten op verzoek.

Ook kunnen mensen aangeven dat ze een thuiskok voor extra hulp zoeken. Meld je je aan als thuiskok voor extra hulp, dan bied je net een beetje meer. Je brengt bijvoorbeeld na een kennismakingsgesprek de maaltijden bij je gast langs op vaste dagen van de week. Dat is naast een extra zakcentje ook nog eens heel gezellig.

Kun je geld verdienen met Thuisafgehaald?

In principe mag je je maaltijden aanbieden tegen kostprijs + €0,25 bijdrage voor Thuisafgehaald. Die bijdrage wordt automatisch bij je bedrag opgeteld. De website geeft zelf aan dat een maaltijd voor gemiddeld €4,20 verkocht wordt en dat duurdere gerechten minder worden afgenomen.

Is het dus heel lucratief? Niet per se. Maar als je toch al kookt kun je net zo goed een paar porties extra maken. En naast dat het wat verdient, houd je er waarschijnlijk ook mooie contacten aan over en je help je je buur, die het misschien wel meer nodig heeft dan je zou denken.

 

geld verdienen met camptooHoe werkt Camptoo?

De meeste mensen gaan per jaar 3-6 weken op vakantie met hun camper of caravan. De rest van het jaar staat deze vaak stof te happen op een oprit of een in een stalling.

Niet als het aan Camptoo ligt. Via Camptoo kun je namelijk je caravan of camper verhuren aan medekampeerders.

Op Camptoo kun je gratis een advertentie plaatsen met je caravan of camper. Mocht iemand hem willen huren dan kan deze persoon jou een berichtje sturen.

Als jullie het eens zijn over de datum en het bedrag kan er geboekt worden. De betaling verloopt via Camptoo en hiervoor betaal je een kleine fee. Het voordeel hiervan is dat veel juridische zaken al gergeld zijn door Camptoo en je bij voertuigen (jonger dan 15 jaar) automatisch een dagverzekering hebt. Mocht er wat mis gaan dan ben je als verhuurder tenminste goed ingedekt.

Hoeveel geld kun je geld verdienen met Camptoo?

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met Camptoo is natuurlijk volledig afhankelijk van het type caravan/camper je verhuurt en van hoeveel je er verhuurt ;). Zo heb ik al meerdere mensen gesproken die wel 5 of meer verschillende campers op Camptoo hebben staan.

Andere mensen die ik sprak hadden het volledige aankoopbedrag van hun camper binnen 1-2 jaar terugverdient met het verhuren van hun camper!

Gemiddeld worden campers verhuurt voor 70-100 euro per nacht. Caravan zijn wat goedkoper en leveren tussen de 25 en 50 euro per nacht op.

De caravans die verhuurt worden voor 25 euro per nacht gaan ongeveer voor 700-800 euro op marktplaats. Dan moet je hem nog wel iets opleuken voor de verhuur natuurlijk ;).

Deze caravan zou je in 28 dagen volledig kunnen terugverdienen (als we even geen rekening houden met de Camptoo fee van ongeveer 15%)

Om je caravan/camper veel verhuurt te krijgen is het belangrijk om net als op Airbnb de presentatie van je advertentie goed in orde te hebben.

Via deze link ontvang je 25 euro boekingskorting bij Camptoo en via deze link krijg je 25 euro korting op de Camptoo fee (als verhuurder).

Ken jij nog een deeleconomie platform?

Ken jij nog een (online) deeleconomie platform waarmee je geld kunt verdienen? Of heb jij een positieve/slechte ervaring met een platform?

Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie